Blackjack Strategie

Ben je op zoek naar een goede blackjack strategie, of ben je benieuwd hoe deze je goed kan helpen? Er bestaan verschillende strategieën, die je eenvoudig toe kunt passen tijdens het spelen van je spel. Zo zorg je ervoor dat je de kans op winst zo groot mogelijk kunt maken, waardoor je wellicht een mooie winst maakt. Met name de blackjack strategie kaart is vooral online goed toe te passen, aangezien je die tijdens het spel gewoon bij de hand kunt houden.

Reageren op de bank

Het is allereerst verstandig om goed te kijken naar de kaarten van de bank of de dealer, aangezien je op die manier een blackjack strategie vorm kunt geven. Het is uiteindelijk de bedoeling om de dealer te verslaan, waardoor het niet onverstandig is om zijn of haar kaarten goed in de gaten te houden bij het bepalen van je eigen zetten. Zodra de kaarten gedeeld worden zal je zelf twee kaarten krijgen, die open worden aangeboden. De dealer krijgt ook twee kaarten, maar daarvan wordt er een open en een gesloten aangeboden. Indien de kaart van de dealer een 2 of een 3 is kun je het best passen indien je zelf 13 punten of meer hebt. Als je een 4, 5 of 6 van de dealer te zien krijgt kun je het best passen indien je zelf 12 punten of meer hebt. Als de dealer een 7 laat zien is het verstandig om pas vanaf 17 te passen.
Let op: Indien je in dit laatste geval zelf een aas en een 7 in handen hebt, pas dan vanaf 18.

Blackjack strategie Paroli systeem

Daarnaast kun je gebruik maken van een blackjack strategie door een specifiek systeem te volgen, dat je aangeeft op welke manier je de inzet voor de volgende ronde dient te kiezen. Aangezien blackjack een spel is dat je relatief vaak zal winnen is het goed mogelijk om je inzet daarop te baseren. Het Paroli systeem is een blackjack strategie waarbij je er iedere keer dat je wint voor kiest om je inzet te verhogen. Je kunt op die manier snel winsten opbouwen, al kun je aan de andere kant natuurlijk ook wat verliezen. Op het moment dat je verliest ga je weer terug naar de inzet waarmee je begonnen bent, om weer opnieuw aan een opbouw te beginnen.

Parlay systeem

Je kunt daarnaast het Parlay systeem gebruiken om je inzet te bepalen op basis van de winsten die je maakt. Deze blackjack strategie stelt dat je iedere keer dat je wint de oude inzet dient te kiezen, plus de winst die je net hebt gemaakt. Wanneer je erin slaagt om een paar keer achter elkaar te winnen zorgt dat ervoor dat je totale winst flink op zal lopen. Aan de andere kant ga je enigszins conservatief om met je inzetten, waardoor de winsten niet ineens zullen verdwijnen wanneer je een keer een verlies maakt.

1-3-2-6 systeem

Het 1-3-2-6 systeem gaat uit van een basisinzet en verhoogt die naarmate je rondes weet te winnen. De blackjack strategie zorgt er op die manier voor dat je steeds wat meer zal winnen, wanneer je erin slaagt om combinaties te maken. Je zet de basisinzet in het begin 1x in. Wanneer je die ronde weet te winnen zet je de basisinzet vervolgens 3x in. Als je opnieuw weet te winnen zet je de basisinzet de volgende ronde 2x in en uiteindelijk doe je dit 6x. Je kan op die manier maximaal vier keer achter elkaar winnen, om een prachtig bedrag aan winst binnen te slepen. Indien je er tijdens de cyclus niet in slaagt om alle potjes te winnen begin je gewoon weer opnieuw, net als wanneer je er met de blackjack strategie in bent geslaagd om inderdaad vier keer op rij te winnen. Je bouwt op deze manier een handig systeem in, om op een heel rationele manier te spelen aan de blackjack tafel.

Martingale systeem

Het Martingale systeem is een van de meest bekende blackjack strategieën en wordt ook toegepast aan de roulettetafel. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat het een vrij eenvoudig systeem is, dat over het algemeen tot goede resultaten leidt. Je begint met een standaard inzet, bijvoorbeeld van €1. Indien je die ronde weet te winnen zet je dit bedrag opnieuw in. Wanneer je verliest zet je de volgende ronde het dubbele in, dus speel je in dit geval met €2. Iedere keer dat je verliest verdubbel je de inzet, net zolang tot je er in bent geslaagd om wel te winnen. Op dat moment keer je weer terug naar de standaardinzet zoals je die hebt gekozen.
Let op: Dit systeem laat je in principe altijd winnen, mits je vaak genoeg kunt verdubbelen. Begin dus niet met een te hoge inzet.

Labouchere systeem

Het Labouchere systeem is een blackjack strategie die net als het Martingale systeem wordt gebruikt bij roulette. Je schrijft een rij met getallen op, die optelt tot de winst die je graag wilt maken. Wil je bijvoorbeeld €10 verdienen, dan kun je een rij getallen maken van 1-2-3-2-1. Uiteraard kun je ook een andere rij getallen verzinnen, mits de som van het totaal maar gelijk is aan de winst die je wilt maken. Je zet vervolgens de som van het eerste en laatste getal in tijdens het spelen van blackjack (€2 in dit geval). Als je wint streep je de beide getallen weg en werk je toe naar het totaal wegwerken van de rij. Indien je verliest zet je het ingezette bedrag achter de rij en begin je opnieuw.

Blackjack strategie kaart

Als je een blackjack strategie toe wilt passen die op een heel eenvoudige manier in elkaar zit kun je het best gebruik maken van de blackjack strategie gaat. Hier staan de opties ‘double’, ‘hit’, ‘passen’ en ‘splitsen’ op, waardoor je precies ziet hoe je dient te spelen. Op basis van de kaarten die je zelf hebt en de kaarten die de dealer heeft geeft de blackjack strategie kaart precies aan wat op dat moment de beste optie is.