Winnen met Blackjack

Je kunt op verschillende manieren winnen met blackjack, waardoor het een spel is waarbij je verschillende tactieken kunt gebruiken. Je kunt uiteraard proberen 21 punten te verzamelen, maar je kunt er ook voor kiezen om eerder te stoppen. Het is zelfs mogelijk om erop te gokken dat de dealer zich dood zal spelen door teveel kaarten te verzamelen.

21 punten bij blackjack

Je kunt allereerst winnen met blackjack door 21 punten te verzamelen, aangezien je dan het maximale aantal punten haalt. Indien je na het delen al direct 21 punten in je hand hebt spreek je van Blackjack. Op dat moment win je het spel van de dealer en krijg je de inzet zelfs meer dan 2x uitbetaalt. Indien je er op een later moment in het spel in slaagt om 21 punten te verzamelen en je daarmee van de dealer wint krijg je de inzet die je hebt gedaan 2x uitbetaalt. Indien je dat regelmatig doet kun je het bedrag waarmee je speelt dus gemakkelijk verhogen.

Dealer verslaan onder de 21

Je kunt echter ook winnen met blackjack wanneer je er niet in bent geslaagd om 21 punten te verzamelen, maar je wel veel punten hebt. Dat doe je bijvoorbeeld op het moment dat je 20 punten gedeeld krijgt en je besluit te stoppen. Als de dealer er dan niet in slaagt om 21 punten te verzamelen win je van de dealer. Uiteraard loop je door eerder te stoppen wel het risico dat de dealer erin slaagt om meer punten te behalen. Het is aan de andere kant niet slim om bij 20 punten nog een nieuwe kaart aan te vragen, aangezien de kans dan groot is dat je over de 21 heen gaat.

Dealer loopt zich dood

Ten derde kun je winnen met blackjack op het moment dat de dealer zich door loopt. Hij of zij dient minimaal 17 punten te verzamelen, maar mag er aan de andere kant natuurlijk ook niet meer hebben dan 21. Als dat toch gebeurt en jij bijvoorbeeld maar 16 punten hebt is er niets aan de hand en win je het spel. Je kunt zo op verschillende manieren winnen met blackjack.